Print Shortlink

Trygg bruk av kredittkort i ferien

sikker-bruk

Om du ønsker en trygg ferie, så reiser du ikke uten et kredittkort. Denne påstanden gjelder enten du har god råd eller ikke, for du kan ikke føle deg tryggere på ferie enn dersom du har et kredittkort som betalingsmiddel – eller som reserve. For fakta er at bankkort faktisk er ganske utrygge og stadig blir utsatt for svindel, noe som også naturligvis kan skje med et kredittkort. Men dersom sistnevnte skjer, så er det ikke deg det går utover, men banken din!

For kredittkort byr på trygg bruk i ferien. Først og fremst er man beskyttet av et mer omfattende lovverk dersom man handler på et kredittkort, samtidig som man også slipper at det er sin egen konto som blir tappet. Dessuten inneholder kredittkort mange fordeler for reisende, som for eksempel gratis reiseforsikring og avbestillingsforsikring, mens enkelte kort også lar deg ta ut kontanter i utenlandske minibanker uten at du må betale gebyrer.

Føl deg trygg mot svindel

Skulle du oppleve å bli svindlet på ferie i utlandet, så vil forskjellen være stor dersom du brukte et kredittkort fremfor det vanlige bankkortet ditt. Først og fremst så vil de i sistnevnte tilfelle tappe kontoen din, slik at du kanskje ikke har penger til å klare deg. I tillegg kan du som regel vinke farvel til disse pengene. Skjer det samme med et kredittkort, så er du beskyttet av et lovverk som sier at banken må dekke kravet (i de fleste tilfeller). Dette gjelder også dersom du blir svindlet i form av at du kjøpte et produkt du aldri mottok.

I tillegg er et kredittkort en meget god reserve dersom noe skulle skje med hovedkortet ditt, eller i motsatt fall. Det er ekstremt viktig å ha med seg to kort på ferie! Kanskje blir du trukket for noen uforutsette regninger, og står nærmest på bar bakke uten penger på kontoen. Da vil et kredittkort være livreddende, og om du ikke ønsker å bruke det aktivt, så anbefaler vi at man har det liggende i safen. Det er dessuten tryggest å betale hotellregninger og leiebil ved bruk av kredittkort.

Føl deg trygg med forsikringer

Mens et bankkort simpelthen er et vanlig betalingskort, så har et kredittkort langt mer omfattende fordeler. De fleste nordmenn kjenner til at man blir dekket av en reiseforsikring dersom man betaler minst halvparten av reisen med et kredittkort. Husk at dette ikke gjelder alle kort, og at det kun er enkelte banker som tilbyr denne goden. Husk også at du må lese vilkårene for forsikringen slik at du vet hva som faktisk dekkes – det er for sent å gjøre det når uhellet er ute.

Enkelte kredittkort har også flere typer forsikringer, som for eksempel avbestillingsforsikring, noe som er svært gunstig når du skal bestille reisen hos et reisebyrå eller flyselskap. De skal som regel ha noen hundrelapper ekstra for det, men det er alltid gratis gjennom et kredittkort. Reiser du mye anbefaler vi derfor at du søker etter et skikkelig «reisekredittkort» med alle disse fordelene innbakt.