Print Shortlink

Slik får du mest ut av feriepengene dine

feriepenger

Jobber man i en fulltidsstilling året rundt, så kan man se frem til en ganske så fet utbetaling i mai eller juni. Det er nemlig da feriepengene utbetales, og årlig mottar nordmenn over 150 milliarder kroner i disse månedene. Mens det for mange er etterlengtede penger som kommer godt med i hverdagen, så velger andre å bruke de på «dyr moro». Hvordan får du egentlig mest ut av feriepengene dine?

Bruk de på det som er viktig

Hver eneste måned betaler man regningene sine, enten det er snakk om strøm, internett, boliglån eller et dyrt forbrukslån. Det er rutine, og når man da får en relativt stor utbetaling i form av feriepenger, så blir det for mange fristende å bruke disse pengene på alt annet enn regninger. Men er det egentlig så lurt?

For å få mest ut av feriepengene dine, så bør du bruke de på det som er viktig. Har du restskatt så anbefaler vi at du gjør opp for deg snarest. Har du ubetalte regninger – så betal dem vel! Det beste tipset er å legge inn en stor sum for å betale ned på boliglånet, dersom man ser at man har kontroll på økonomien ellers. Gjør man dette hvert eneste år i 4-5 år, så har man blitt kvitt en svært stor andel av lånet.

Handle billig og spare

Det vil også være svært lurt å sette av en del av feriepengene til sparing på BSU dersom man er under 33 år. Det gir fradrag på skatten samt svært god rente. Eventuelt kan man sette av pengene på en vanlig sparekonto, for å ha en buffer dersom man skulle havne i en økonomisk krise. Her blir det en individuell vurdering alt etter hvor man befinner seg i livet.

Men man skal naturligvis ikke behøve å ha en kjip ferie på grunn av at man vil spare feriepengene. Det er fullt mulig å få mye ut av feriepengene selv om man reiser på ferie. Det gjelder bare å være fleksibel og få tak i billige billetter. Se etter restplasser eller ta en norgesferie. Det koster ikke mye å ta seg en tur på fjellet, og det finnes mange billige hytter å leie i sommermånedene.