Print Shortlink

Rydd opp i kredittkortgjelden

kredittkort5

Om man har akkumulert opp mye kredittkortgjeld er det lurt å rydde opp i dette. Gjelden man har på kredittkort er ofte svært dyr, og dette er ikke noen praktisk måte for å finansiere langsiktige kjøp. I stedet bør man refinansiere denne typen gjeld til billigere gjeld.

Kostnad kredittkortgjeld

De fleste tenker ikke over hvilken kostnad kredittkortgjeld drar med seg. Man tenker bare på hvor enkelt det er å kjøpe produkter nå og betale for dem senere, i stedet for å vurdere hva dette koster. Når det presenteres som noen hundrelapper i måneden i stedet for at det påpekes hvor stor andel av gjelden som faktisk er ren kostnad, så er det ikke så lett å tenke over hvor dyrt det er. Tradisjonelt har kredittkort også presentert sin kostnad ved å bruke månedsrente, i stedet for årsrente som man bruker for lån. Dette gjør at et kredittkort ser mye billigere ut enn et tilsvarende lån.

Dette er grunnen til at finansinstitusjoner i dag er pålagt å presentere eksempler på kostnaden slik at det skal være tydelig hva gjelden koster. Kostnaden på å ha utestående gjeld på et kredittkort er vanligvis oppimot 25% per år, hvor man ville hatt rundt 10-12% på et forbrukslån, og 1-4% på et boliglån.

Kostnadene på kortene representeres best av de effektive rentene. Om kortet er gebyrfritt, er den effektive renten den samme som den oppgitte renten, men flere kort legger til gebyrer til hver faktura, samt alle eventuelle kontantuttak, og på denne måten blir kostnaden du faktisk betaler enda høyere.

Hva kan vi refinansiere

Mange refinansierer stadig vekk sine boliglån for å få en bedre rente enn hos banken de bruker i dag, eller de refinansierer et billån ved å heller utvide boliglånet. Men man kan også ta opp et forbrukslån for refinansiering av dyr kredittkortgjeld. De fleste tilbydere av refinansieringslån kan gi usikrede lån opp til 400000-500000kr for å hjelpe deg å bli kvitt dyr gjeld. Disse til en mye lavere rentesats enn du har på kredittkortene.

Refinansiere kredittkortgjeld

Det er med andre ord et godt råd å refinansiere kredittkortgjeld. Denne gjelden koster deg unødvendig mye i renter. Ved å ta opp et refinansieringslån, kan du redusere utgiftene og spare mye som du kan bruke til noe annet. Du kan ta opp et refinansieringslån uten sikkerhet, men du kan også hos mange tilbydere få tilbud om enda bedre betingelser om du kan sikre det i eiendom, som for eksempel en bolig. Refinansiering vil raskt gi deg vesentlig bedre rom i din økonomi, og du kan ha mye penger til rådighet som du ellers ville betalt i renter for gjeld. Disse kunne du enten brukt til en ferietur til glede for hele familien, eller spart til en sendere anledning hvor de kunne kommet til nytte til noe annet.

Spar penger med refinansiering

Så ta ekspertenes råd og spar penger med refinansiering. Over tid vil dette kunne hjelpe deg å redusere utgiftene slik at du kan spare opp en liten buffer til noe du lenge har hatt lyst til å kjøpe deg. Det åpner seg mange muligheter når man kan få redusert utgiftene på dyr gjeld.

Kredittkort er praktisk i mange tilfeller, men egner seg ikke for å benytte som langsiktig gjeld. Dette er bortimot den dyreste gjelden som er å finne på markedet. Refinansieringslån er et mye bedre alternativ som gir deg lavere renter som er bedre tilpasset et lån du kan betale ned over lengre tid.

Det er lurt å benytte seg av et refinansieringslån som kan betale ut dyr gjeld og gi deg mulighetene til å spare en gode del rentekroner.